Info og historie

Mira og "Skautussa" med vårt første og eneste rådyr Skutt 17 desember 2006

Seilasen "hit" har vært lang med bråttsjø og flere skjær i sjøen.... Sånn som livet ellers er, skjeldent ting kommer rekanes på ei fjøl og gjør seg sjøl.😉

Altså litt om meg:

Født naken og tannlaus på Drøbak sykestue 12 august 1973, i følge div familie medlemmer, sådan innhabile, var jeg en blid og glad solstråle. Fikk navnet Mona Cecilie... Cecilie navnet blir for øvrig aldri brukt!

Altid hatt en tendens til å gå mine egne veier, sterk i mine meninger, rett frem(en spade er en spade) lett rørt(blir bare værre og værre med årene), sta og egen, distrè, snill og raus.

Fikk i ung alder to flotte guttter, som i dag har blitt enda flottere menn, som jeg er ulidelig stolt av❤

Jeg er ikke oppvokst med hunder og jakt, ja tenkt det!! En jaktidiot som meg, med huset fult av hunder...

Stranda til slutt langt inni IØ, nærmere bestemt Hærland i Eidsberg -Indre Østfold. Bor på et lite bruk med Samboer som er like jaktidiot som meg, som også har hunder. Hvor vi til sammen har vi 5 hunder.

I 2001 ble jegerprøven avlagt og i 2004 kom første hund i hus en Norsk Elghund Grå ved navn Bella. Allerede da var ønsket om en rådyrhund der også, jeg fikk fort forkjærlighet for Basset Bleu De Gascogne, men annså det som en utopi å få kjøpt en valp her i Norge. Så feil jeg tok!!

Var vel noe med rett tid, sted osv....

Mira kom i hus sommeren 2005, les mer om Mira i hennes fane.

I 2007 brukte jeg tiden til å sjekke på nettet etter Bleuer i Frankrike, I"t's a jungel out there" !!!! Her var det bare å holde tunga rett i munn, Franskmenn har ikke helt det samme "system" som oss her i Norden, og ikke kunne jeg ett ord Fransk... Med stor posjon pågangsmot og sterkt ønske om ny blå-hund ga jeg meg ikke, og på vårparten 2008 gikk turen sydover. Jeg Prioriterte å hente valp i stede for Bukkejakt i Polen, Min gode Jaktkompis Terje Kvestad og jeg reiste, og vilken flott tur vi hadde, og best av alt vi reiste hjem med hver våre valper "Dina" Diana og Dolly.

Dina var en elskelig hund, jeg prøvde tålmodig i 4 år og få frem/vekke jaktlysten i denne hunden, samtidig opprettet jeg allerede i 2009 mitt Kennelnavn Skautussa. Høsten samme år reiste jeg til Finland for å pare henne, desverre gikk det galt, fødselen satte ikke i gang, og 3 døde valper ble forløst med keisersnitt, 2 stk  med missdannelser(tarmer på utsiden) og en hel og fin, men død valp. 

Har ikke tall å timer jeg la ned i skogen med henne, uten at det ble noe videre progress. Herre min så skuffa jeg blei over henne for hver gang i var i skogen, noe denne vakre og fine hundne ikke fortjente. Jeg tok derfor et valg -omplassere Dina. Jeg har ALDRI angret på mitt valg!! Dina fortjente å bli verdsatt og elsket for den hun ER, og DET blir hun hos Liv og Svein i Hølen. Dina kunne ikke fått et bedre hjem, jeg er de evig takknemlig. Ikke minst for at vi har holdt kontakten.

Lese mer om Dina i hennes fane

I 2009 var det duket for nok en Frankrike tur, og min faste kartleser var selvfølgerlig med -jaktkopis Terje, dene gangen skulle jeg hente hjem en Grand Bleu De Gascogne. 

Les om Eto i hennes fane.

I 2010 reiste jeg til Frankrike igjen, med en kompis -Roy, for å hente hjem en hanne til ham  -Furic Des Domaines Du Roi Marc'h.

Så skulle det gå flere år, hvor jeg ikke hadde noen Blå i mitt eie eller hjem, livssituasjon endres 2 ganger. Allike vel fulgte jeg med på hva om skjede i Frankrike med de Blåhundene og forskjellige oppdrettere og kenneler. Var flere jeg hadde i kikkerten, men stamtavlene var ikke "ferdige", altså ikke navn i minst 3 ledd bakover på eventuelle valper. Jeg valgte derfor å smøre meg med tålmodighet og vente!! 

I denne erioden ble jeg introdusert for en annen Jakthundrase som har tatt hjerte mitt med storm -Schillerstøver❤i tillegg ble jeg en i hugga rovviltjeger på både rev og gaupe. Var i en bilkræsj(som utløste et smerte helvete, jeg er i dag ufør) På bakgrunn av revejakta meldtge behovet for en terrier seg. Ny runde på nettett i søk etter en revesprenger -Vega ble anskaffet fra Sverige, kjøpt med en parings avtale i 2014. 

Les om Vega på hennes fane

SÅ i 2016, DA var tiden inne igjen! Allerede på nyåret var jeg igjen i kontakt med oppdretter Florent, nå var rett antall ledd i stamtavle på valper fra ham. Dessverre gikk det galt med valpen som skulle bli min. Det går noen uker etter denne beskjenden, så kommer ny melding fra Florent. Hans gode venn Christian shar et kull hvor far til valpene heter Hardy og kommer fra hans kennel, og mor til valpene har forkjælighet for rådyr. Jeg slår til!! Og høsten 2016 Vender jeg nesa, igjen mot dette vakre landet Frankrike for å hente hjem Molly. Optimisme, håp og drømmer vekkes på ny, kanskje jeg NÅ kan lykkes!!?

Les mer om Molly under hennes fane.

Siste tillskuddet i "hunde parken" er Schillerstøveren "Ella" Hassel Stigen Häxa ho kom i hus høsten 2018.

Les mer om Ella under hennes fane

Samboer's hunder:

Schillerstøver -"Egon" Horsmaras Fritz

Terier -Tyson (Parson uten stamtavle)

 

 

"Hennes Majestet" Molly

Med vennlig hilsen

Mona Olsen