Mitt første Basset Bleu kull

Dette er et lenge etterlengta kull og en drøm som har gått i oppfyllelse!!

Hele 14 år skulle det gå fra første spede tanke om kull til jeg nå sitter å hører valpenes godlyder og smatting fra valpekassa!

En helt ubeskrivelig følelse!!

Molly løper ca.1g i året.... OG selvfølgerlig har jeg titta på passende Hanner i Frankrike, Spania og resten av Europa, tinga på en hanne i Spania allerede rundt løpetid i fjor våres;)

Men når Molly begynte å løpe i Januar var jeg i så dårlig form(kronisk syk) at jeg var lei å reise så langt...Og tanken og filosofien min rundt avel er jo å få enda bedre avkom, enn avlelsdyrene og på se at genbasen utvides, ikke bare her i Landet men i Skandinavia generelt. Siden jeg er en stooor fan av Hundata.se ble denne flittig brukt, samt annonsering etter hanne på Svenske Basset klubben sin FB side. Jeg fant til min store glede en Hanne fra en Kennel i Frankrike jeg selv kunne tenkt meg å kjøpe hund fra. Som aler opp hunder til jakt og som jager både hare, kanin, rådyr, hjort og rev. Tok kontakt med Eierene Eva og Tommy Nihlen, og de sa ja til at jeg kunne få bruke deres hund "Hugo" Neron Des Valees Longeronnaise.

Mandag 28 januar dro jeg til vet. for et utstryk, jeg ble litt usikker på om ho kanskje var ferdig allerede...😲Hadde i forkant informert Eva og Tommy at jeg nok kom mandag eller tirsdag....utfra hvordan jeg kjenner Molly og hennes løp. Vetrinær kunne fortelle at ho ville stå den dagen og neste dag, ingen bakterier heller. Bare å reise!! Molly pakkes i bilen og vi drar -iet forrykende snøvær....som ga seg nr jeg kom ned til Hallandsåsen, der regna det. 

Jeg leide meg inn på et B&B for natten o fikk låne "Hugo" Tirsdags morgen, 29 januar, fikk "vi" til en vellykket parring med 15-20 min "heng". "Hugo" er litt mindre/lavere enn Molly så litt hjelp måtte til😉

Hjemreise på ettermiddagen da hadde været slått om og det var kaldt og glatt -men hjem kom vi.

Da var det bare å vente.......denna uendelige vente tiden....😙

Jeg fikk tips av Malin(Oppdretter til Terrier tispa mi) om å ta bilde av tannkjøttet på kvelden etter parring. Og neste tirsdag på samme tid og neste og neste..... Tannkjøtte skulle da lysne mer og mer hvis tispa var drektig....

Videre endret Molly adferd og ho var lenge håven og myk i Vulva, med grå/klar utflod..... I tillegg mista ho matlysta helt, sleit med å så i ho mat på 1,5 uke.....og ho blei ikke tynnere heller det motsatte..... Så JA, jeg var sikker på at det var valper inni der. Derfor ble ingen UL gjort. Matlysta kom etterhvert til bake etter å ha fått tak i Storfevom fra Vom & Hundemat. Magen til Molly vokste jevnt og trutt allerede på dag 47 kunne jeg både se og kjenne a det rører å seg inni der....noe jeg tolker som at det må være en del valper inni der.  Molly flytter inn i Valpekassa på dag 53. Så ved dag 56 dabber matlysta litt igjen, og røntgen blir gjort på dag 57 og viste 7 og mest sansynlig en til.... altså +1 "bonus barn". 

På dag 59 kl. 05.00 om morgenen vekker Molly meg med at ho graver i kassa, det har ho ikke gjort tidligere... Ho er rolig og sover mye og "bor" i kassa, og mat DET skal ho ente ha!! Hverken den dagen eller dagen føre. Rundt 17 -tiden MÅ ho ut, det HASTER!! Ho er fortsatt rolig og viser ingen teng å at noe er nært fårestående. 

Kl. 17.30 ser jeg ho sitter å har veer.

17.45 begynner ho å pese litt, graver ... er urolig og veene kommer litt hypigere.

18.15 kommer første valpen - en hanne -Molly tar hand om den som om ho aldri hadde gjort noe annet. Mens hun holder på med dette Får hun på ny Veer, blir urolig, reiser seg....

18.30 kommer valp nr 2 -ei tispe Molly legger seg og valpene får komme frem til pattene mens de dier kommer ny runde med veer.

18.48 kommer valp nr. 3 -ei tispe Molly steller sine 3 små og legger seg ned for å sove. Etter ca 1t får hun nye veer.

20.06 kommer valp nr.4 -ei tispe

20.28 kommer valp nr.5 -en hanne

20.50 kommer valp nr.6 -en hanne Molly er fortsatt rolig under fødsel. Disse 3 fødes på rapen og ho legger seg for å hvile/sove.

21.45 kommer valp nr.7 -ei tispe og Molly legger seg for å sove.

22.19 kommer valp n,8 -en hanne Molly får fortsatt veer til tider, og jeg er usikker på om det er flere valper igjen...vanskelig å kjenne da ho ligger på siden og dier valpene. Videre er det som kommer ut mørkt og grønt. Får ho med meg ut for å tisse kjenner på magen, og tror ikke det er fler igjen, men er fortsatt usikker, og likker ikke dette grønne. Men det likter ikke og jeg får Molly litt hønsekraft og hønsekjøtt. (Høna ble tatt opp fra frysen når Molly vekte meg kl. 05.00 og satt til koking 17.30) Misstenker at det kan være ei eller flere morkaker igjen, ho var så himla rask til å rydde etter valpene så det var vanskelig å holde helt kontroll. Og det hadde ikke vært missfarging på hverken fostervann eller noe ved de 8 fødslene. Valgte å avvente å se, ikke lukta det vont eller misstenkelig heller og Molly var fortsatt rolig og tok seg av sine små og sov når hun kunne.

Lørdag morgen ringte jeg Elisabeth for å få en "bekreftelse" på antagelsene. Takk Elisabeth for at du tok deg tid til å svare, selv om jeg har tatt i mot noen kul, har jeg ikke opplevd den type missfarging grønn/svart. Molly hadde kynnere som kom da og da, dog ble det lenge rog lenger mellom hver gang og på lørdag kveld kom det ut ei morkake og da opphørte kynnerene.

For en mamma hun er!!!

OG hvilken fødsel, for en kraft det var i pressveene, aldri oppplevd lignende.

Samtlige valper legger godt på seg!

 

Allerede å vei ned Skåne for parring og helt frem til røntgen hadde jeg tallet 7 klart for meg.... 🤔